ßßß Cookit - przepis na Przygotowanie:

Przygotowanie:

nazwa

Wykonanie

Moje Smaki Życia --> strona 49 --> numer 7 Lipiec --> KLIK
Składniki:
2 woreczki ryżu białego długoziarnistego Supreme
2 opakowania paluszków surimi Marineo
ananas Sanello (to co zostało po hamburgerach)
1 opakowanie przecieru pomidorowego Sottile Gusto
czosnek 6 ząbków (w gazecie proponują 4 ząbki)
2 czerwone papryki (w gazecie proponują 1 sztukę)
2 łyżki oliwy z oliwek (w gazecie proponują olej rzepakowy)
natka pietruszki
1/4 cytryny
1 łyżka przyprawy papryka ostra mielona Prymat
zalewa z ananasa Sanello
ja dodałam dodatkowo:
1 cukinia
sok z 1/2 cytryny
1 cebula
Przygotowanie:
Ryż gotujemy wedle zaleceń producenta, płuczemy i posypujemy posiekana natka pietruszki.
Paluszki surimi przecinamy na pół. Paprykę pokroiłam w dużą kostkę jak również ananasa, cebulę i cukinię. Dodajemy zawartość na rozgrzaną oliwę w głębokiej patelni. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. Przecier przelewamy do miski, dodajemy do niego zalewę z ananasa, sok z cytryny, posiekany czosnek i mieloną paprykę. gdy warzywa na patelni zmiękną dodajemy do nich sos. Mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy jakieś 20 minut. GOTOWE !!!
Źródło:http://claudittemisscooking.blogspot.com/2014/07/azjatyckie-sodko-kwasne-surimi-wielki.html