Moje Smaki Życia --> strona 49 --> numer 7 Lipiec --> KLIKSkładniki:2 woreczki ryżu białego długoziarnistego Supreme2 opakowania paluszków surimi Marineoananas Sanello (to co zostało po hamburgerach)1 opakowanie przecieru pomidorowego Sottile Gustoczosnek 6 ząbków (w gazecie proponują 4 ząbki)2 czerwone papryki (w gazecie proponują 1 sztukę)2 łyżki oliwy z oliwek (w gazecie proponują olej rzepakowy)natka pietruszki1/4 cytryny1 łyżka przyprawypapryka ostra mielona Prymatzalewa z ananasa Sanelloja dodałam dodatkowo:1 cukiniasok z 1/2 cytryny1 cebulaPrzygotowanie:Ryż gotujemy wedle zaleceń producenta, płuczemy i posypujemy posiekana natka pietruszki.Paluszki surimi przecinamy na pół. Paprykę pokroiłam w dużą kostkę jak również ananasa, cebulę i cukinię. Dodajemy zawartość na rozgrzaną oliwę w głębokiej patelni. Dusimy pod przykryciem na średnim ogniu. Przecier przelewamy do miski, dodajemy do niego zalewę z ananasa, sok z cytryny, posiekany czosnek i mieloną paprykę. gdy warzywa na patelni zmiękną dodajemy do nich sos. Mieszamy i pod przykryciem na małym ogniu dusimy jakieś 20 minut. GOTOWE !!!