ßßß
Cookit - przepis na Cukinia faszerowana kaszą gryczaną, pieczarkami i papryką
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
Cukinia faszerowana kaszą gryczaną, pieczarkami i papryką
Składniki
Cukinia
Kasza gryczana
Słonecznik
Papryka czerwona
Pieczarki
Cebula
Czosnek
Przecier pomidorowy
Oliwa z oliwek
Papryka ostra
Sól
Natka pietruszki
Parmezan
Wykonanie
Składniki:2 małe
cukinie
100 g
kaszy gryczanej
garść uprażonych pestek
słonecznika
1/2
papryki czerwonej
100 g
pieczarek
1
cebula
3 ząbki
czosnku
3 łyżki
przecieru pomidorowego
oliwa
papryka ostra
w proszku
sól
świeża
natka pietruszki
starty
parmezan
Wykonanie:
Cukinie
przekrawamy na pół, wydrążamy środek.
Kaszę gryczaną
gotujemy na sypko.Na rozgrzany tłuszcz dajemy pokrojoną w kostkę
cebulę
i
czosnek
. Podsamażamy ok 3 minut. Następnie dodajemy pokrojone:
pieczarki
,
paprykę
oraz miąższ z
cukinii
. Całość przykrywamy i dusimy ok 15 minut.Dodajemy
kaszę gryczaną
,
przecier pomidorowy
,
pestki słonecznika
i
przyprawy
. Całość dokładnie mieszamy i podsmażamy jeszcze ok 2 minut.Farszem nadziewamy
cukinie
. Zapiekamy w piekarniku 180 stopni ok 40 min. Po wyciągnięciu posypujemy
parmezanem
i
natką pietruszki
.
Źródło:
http://www.kaszomania.pl/cukinia-faszerowana-kasza-gryczana-pieczarkami-i-papryka
Przepisy powiązane
CUKINIA NADZIEWANA KASZOTTO Z GRZYBAMI
CUKINIA NADZIEWANA KASZOTTO Z GRZYBAMI
CUKINIA NADZIEWANA KASZOTTO Z GRZYBAMI
CUKINIA NADZIEWANA KASZOTTO Z GRZYBAMI
CUKINIA NADZIEWANA KASZOTTO Z GRZYBAMI
Składniki powiązane (0)