Wykonanie
Po Świętach i Sylwestrze pozostało wspomnienie i mnóstwo zdjęć w aparacie. Sukcesywnie
będę je wrzucać i dodawać do nich przepisy. Zaczynam, od końca i proponuję smaczne faszerowane
pieczarki. Danie przekąskowe, ale nie tylko...Serdecznie polecam.

Składniki:15 średnich
pieczarek2
jajka100 g
sera pleśniowego2 plastry
sera żółtegołyżka kwaśnej
śmietany1 nieduży
pomidorgarść świeżej
bazyliikilka gałązek świeżego
tymianku2 ząbki
czosnkupół niedużej
czerwonej cebuli1 łyżeczka
bułki tartejsól i
pieprz i czerwona
słodka papryka do smaku

Przygotowanie:
Pieczarki obrałam ze skórki( nie myłam) odcięłam korzonki, które drobniutko pokroiłam i odłożyłam do miski. Do pokrojonych korzonków dodałam surowe
jajka,
śmietanę pokrojone w drobną kostkę
sery,
pomidora obranego ze skórki,
cebulę,
bazylię,
tymianek i
czosnek wyciśnięty przez praskę.Doprawiłam
solą,
pieprzem i
papryką, wymieszałam i tak przygotowanym farszem wypełniłam kapelusze
pieczarek.Lekko
skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopi na 30 minut. Serwowałam ciepłe z odrobiną
ketchupu, ale na zimno smakują równie dobrze.

Smacznego:)