ßßß
Składniki:15 średnich pieczarek2 jajka100 g sera pleśniowego2 plastry sera żółtegołyżka kwaśnej śmietany1 nieduży pomidorgarść świeżej bazyliikilka gałązek świeżego tymianku2 ząbki czosnkupół niedużej czerwonej cebuli1 łyżeczka bułki tartejsól i pieprz i czerwona słodka papryka do smaku
Przygotowanie:Pieczarki obrałam ze skórki( nie myłam) odcięłam korzonki, które drobniutko pokroiłam i odłożyłam do miski. Do pokrojonych korzonków dodałam surowe jajka, śmietanę pokrojone w drobną kostkę sery, pomidora obranego ze skórki, cebulę, bazylię, tymianek i czosnek wyciśnięty przez praskę.Doprawiłam solą, pieprzem i papryką, wymieszałam i tak przygotowanym farszem wypełniłam kapelusze pieczarek.Lekko skropiłam oliwą i wstawiłam do piekarnika nagrzanego do 160 stopi na 30 minut. Serwowałam ciepłe z odrobiną ketchupu, ale na zimno smakują równie dobrze.
Smacznego:)