Pyszne, wegetariańskie danie rodem z kuchni arabskiej :)Miłośnicy mięsa mogą wkroić sobie np. smażoną/grillowaną pierś kurczaka.Danie dzięki ciecierzycy jest jednak naprawdę sycące, aromatyczne i smaczne :)SKŁADNIKI (dla 2 osób)1 woreczek brązowego ryżu400g ciecierzycy z puszki1 cebula3 ząbki czosnku3-4 łodygi selera naciowego2 łyżki soku z cytryny1 łyżeczka kminu rzymskiego3 łyżki posiekanej kolendrysól morskaświeżo mielony pieprz2 łyżki oliwy z oliwekPRZYGOTOWANIERyż gotujemy w osolonej wodzie, zgodnie z przepisem na opakowaniu.Cebulę i czosnek drobno siekamy i podsmażamy na oliwie. Dodajemy pokrojonego w kostkę selera i smażymy razem na małym ogniu prze około 10 minut, aż warzywa zmiękną. Doprawiamy kuminem i sokiem z cytryny. Dorzucamy ciecierzycę i ugotowany ryż. Całość doprawiamy solą i pieprzem, posypujemy kolendrą. Mieszamy chwilę, aż ciecierzyca się zagrzeje. Od razu podajemy. Smacznego :)źródło inspiracji