ßßß

SKŁADNIKI (około 60 pączusiów)200g serka ricotta2 jajka75g mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczenia1 łyżka cukru pudru1/2 łyżeczki cynamonu1/2 łyżeczki ekstraktu waniliowegoszczypta soliolej do smażeniacukier puder do posypaniaPRZYGOTOWANIERicottę miksujemy z jajkami na gładką masę. Dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, cukier puder,cynamon, wanilię i sól. Znów miksujemy na gładko.Na średnią patelnię wlewamy olej (ok. 2 cm wys.) i rozgrzewamy.Zmniejszamy na średni ogień. Zaokrągloną łyżeczką kładziemy partiami ciasto na tłuszcz, zachowując odstępy, gdyż pączki puchną w trakcie smażenia. Smażymy z obu stron na złoto.
W razie potrzeby uzupełniamy olej.Usmażone pączki odsączamy na papierowym ręczniku. Ostudzone posypujemy cukrem pudrem. Szybkie i proste mini pączki gotowe ! Smacznego :)Zapraszam też na proste pączki z serka homogenizowanego , ekspresowe pączki bananowe,faworki Babci Stasi pączki z marmoladą, faworki błyskawiczne ,łatwe faworki oraz tureckie pączki