Wykonanie
            
Karnawał dobiega końca. W jego ostatnie dni chciałam się z 
Wami podzielić pysznym i niezwykle szybkim przepisem na mini pączki w cynamonowej posypce. Te małe kuleczki robi się w mgnieniu oka. Cały proces przygotowania trwa ok 15 minut. Aby wyszły idealne okrągłe, ciasto należy nakładać za pomocą łyżki do 
lodów. Małe, chrupiące z wierzchu i mięciutkie w środku 
cynamonowe podusie. Mniam :-)Składniki:240 g 
mąki pszennej3 
jajka M300 g 
serka homogenizowanego1,5 łyżeczki 
proszku do pieczeniaszczypta 
soliposypka:100 g drobnego 
cukru2 łyżeczki 
cynamonu1l 
olejuręcznik papierowy1. 
Serek homogenizowany przekładamy do miski, wbijamy 
jajka i za pomocą trzepaczki bardzo dokładnie mieszamy. 
Mąkę pszenną i 
proszek do pieczenia przesiewamy. Razem z 
solą wsypujemy do 
serka i mieszamy do uzyskania jednolitej konsystencji.2. 
Cukier mieszamy z 
cynamonem. W rondelku rozgrzewamy 
olej do temp. 175*C. Za pomocą małej łyżki do 
lodów nabieramy porcje ciasta i smażymy mini pączki do momentu zbrązowienia z obydwu stron.3. Pączki odsączamy z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i jeszcze ciepłe obtaczamy w cynamonowej posypce.SMACZNEGO :-)

