ßßß
 
            
         Szybkie, niezawodne, delikatne i... bardzo proste w wykonaniu! Nieczęsto mam w domu serek homogenizowany, więc nigdy wcześniej nie miałam okazji ich upiec. Naprawdę, nie przypuszczałabym, że mogą być tak smaczne :-). Dodatkowo podałam je w cukrowej cynamonowej posypce - nie można się od nich oderwać! Duży plus za szybkość wykonania, to zaledwie kilka chwil.Składniki na pełny duży talerz:300 g serka homogenizowanego waniliowego3 jajka1,5 szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliolej do głębokiego smażeniaDodatkowo:drobny cukier do wypieków wymieszany ze zmielonym cynamonem (na 100 g cukru 2 łyżeczki cynamonu)Serek wymieszać z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną). Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać widelcem.W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Niewielką łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczając ją w odłożonym oleju (by ciasto nie kleiło się do łyżki). Smażyć do złotego koloru.Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia. Jeszcze ciepłe obtoczyć w drobnym cynamonowym cukrze.Smacznego :-).
Szybkie, niezawodne, delikatne i... bardzo proste w wykonaniu! Nieczęsto mam w domu serek homogenizowany, więc nigdy wcześniej nie miałam okazji ich upiec. Naprawdę, nie przypuszczałabym, że mogą być tak smaczne :-). Dodatkowo podałam je w cukrowej cynamonowej posypce - nie można się od nich oderwać! Duży plus za szybkość wykonania, to zaledwie kilka chwil.Składniki na pełny duży talerz:300 g serka homogenizowanego waniliowego3 jajka1,5 szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliolej do głębokiego smażeniaDodatkowo:drobny cukier do wypieków wymieszany ze zmielonym cynamonem (na 100 g cukru 2 łyżeczki cynamonu)Serek wymieszać z jajkami (można roztrzepać rózgą kuchenną). Dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia, sól. Dokładnie wymieszać widelcem.W szerokim i płaskim garnku rozgrzać olej do temperatury 175ºC. Niewielką łyżką nakładać porcje ciasta na rozgrzany olej, od czasu do czasu maczając ją w odłożonym oleju (by ciasto nie kleiło się do łyżki). Smażyć do złotego koloru.Usmażone pączki odkładać na bibułkę do odsączenia. Jeszcze ciepłe obtoczyć w drobnym cynamonowym cukrze.Smacznego :-).
 Przepis pochodzi z blogu 'Wypiecz Wymaluj' .
Przepis pochodzi z blogu 'Wypiecz Wymaluj' .