ßßß
 
            
         Składniki: na duży talerz300 g serka homogenizowanego waniliowego3 jajka1,5 szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliolej do głębokiego smażeniaDodatkowo:100 g drobnego cukru do wypieków2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Jajka lekko roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy. W niewielkiej miseczce mieszamy ze sobą cukier do wypieków z cynamonem.Serek mieszamy z jajkami i dodajemy przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Dokładnie mieszamy.W szerokim i niskim garnku rozgrzewamy olej do temperatury 175°C.Smażymy pączuszki na złoty kolor wkładając do rozgrzanego oleju porcje ciasta niewielką łyżką (aby ciasto nie kleiło się do łyżki możemy przesmarować łyżkę olejem).Usmażone pączki odkładamy na papierowy ręcznik aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cynamonowym cukrze.Smacznego!
Składniki: na duży talerz300 g serka homogenizowanego waniliowego3 jajka1,5 szklanki mąki pszennej1,5 łyżeczki proszku do pieczeniaszczypta soliolej do głębokiego smażeniaDodatkowo:100 g drobnego cukru do wypieków2 łyżeczki cynamonuWykonanie:Jajka lekko roztrzepujemy. Mąkę przesiewamy. W niewielkiej miseczce mieszamy ze sobą cukier do wypieków z cynamonem.Serek mieszamy z jajkami i dodajemy przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i sól. Dokładnie mieszamy.W szerokim i niskim garnku rozgrzewamy olej do temperatury 175°C.Smażymy pączuszki na złoty kolor wkładając do rozgrzanego oleju porcje ciasta niewielką łyżką (aby ciasto nie kleiło się do łyżki możemy przesmarować łyżkę olejem).Usmażone pączki odkładamy na papierowy ręcznik aby ociekły z nadmiaru tłuszczu. Jeszcze ciepłe obtaczamy w cynamonowym cukrze.Smacznego!
 Przepis pochodzi stąd .
Przepis pochodzi stąd .