ßßß
Składniki (mała porcja pączków - około 20-25):200 g serka homogenizowanego waniliowego2 jajka1 szklanka mąki pszennej1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliolej do smażeniadodatkowo:2 łyżki cukru drobnego0,5 łyżeczki cynamonu lubcukier puder, lukierPrzygotowanie:Do rondla wlej olej (np. rzepakowy) na wysokość 4-5 cm i włącz palnik, aby olej dobrze się rozgrzał. Serek homogenizowany wymieszaj dokładnie z jajkami, następnie do miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia i dodaj sól. Wymieszaj wszystkie składniki. Małą łyżeczką nabieraj porcje ciasta i smaż partiami (u mnie 5-6 sztuk na raz). Rumiane pączki wyławiaj łyżką cedzakową, odsączaj na ręczniku papierowym i jeszcze ciepłe obtaczaj w cukrze wymieszanym z cynamonem. Możesz też posypać je cukrem pudrem.