ßßß
4 duże papryki1 cebula3 ząbki czosnku250 mięsa mielonegowołowo-wieprzowego80g kaszki kuskus1/2 puszki czerwonej fasoli1/2 puszki kukurydzy1 papryczka chili100g przecieru pomidorowegosól, pieprz, kmin rzymskioliwa/olej do smażenia
PRZYGOTOWANIEKaszkę kuskus wsypujemy do miski, zalewamy wrzątkiem, solimy, przykrywamy i odstawiamy na minimum 5 minut.Na rozgrzanym tłuszczu smażymy posiekany czosnek z cebulą pokrojoną w kostkę.Dodajemy mięso mielone, rozdrabniamy je i doprawiamy solą, pieprzem i łyżeczką kminu rzymskiego.Gdy się usmażymy dodajemy pokrojoną drobno papryczkę chili, przecier pomidorowy oraz kuskus. Dokładnie mieszamy.Na koniec wsypujemy fasolę i kukurydzę i smażymy razem kilka minut.Ścinamy wierzchy papryk i usuwamy gniazda nasienne. Nadziewamy papryki farszem.
Pieczemy 40-45 minut pod przykryciem.
Smacznego :)