Z okazji Dnia Czekolady - torcik mocno czekoladowy :)- pyszne ciasto czekoladowe !!!SKŁADNIKIBiszkopt:6 jajekszczypta soli1/2 szklanki mąki pszennej1/4 szklanki mąki ziemniaczanej3/4 szklanki cukru4 łyżki ciemnego kakao1 łyżeczka proszku do pieczeniado naponczowania - 1/2 szklanki soku z cytrynyMasa:4 żółtka1 kostka masła3/4 szklanki cukru pudru4 łyżki kakao2 łyżki soku z cytryny ("pożyczone" z połowy szklanki)Do dekoracji - czekoladowe dekoracje, lub starta czekolada :)PRZYGOTOWANIEBiszkopt :Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę dodając szczyptę soli. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier. Następnie kolejno żółtka i obie przesiane i wymieszane mąki oraz proszek do pieczenia i kakao. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy masłem i wylewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy z termoobiegiem w temp. 180 stopni przez około 40 minut.Wyjmujemy z piekarnika i studzimy. Przekrawamy na 3 blaty i nasączamy sokiem z cytryny.Masa :Ucieramy masło z cukrem pudrem. Dodajemy kakao , żółtka i 2 łyżki soku z cytryny. Masę dzielimy na 3 części.Nakładamy masę na blaty układając jeden na drugim. Smarujemy też boki tortu. Dekorujemy w/g uznania - możemy obsypać tort startą czekoladą, lub przystroić czekoladowymi ozdobami.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki - aż masa zastygnie.SMACZNEGO !!!