Czekoladowe babeczki z cytrynowym kremem z serka mascarpone- pyszny i prosty deserSKŁADNIKICiasto:300g mąki200g masła100g cukru2 żółtka2 łyżki kwaśnej śmietany4 łyżki naturalnego kakaosólKrem:250g serka mascarpone150g śmietany kremówki1/2 opakowania galaretki cytrynowej1 łyżka soku z cytrynyDo przystrojenia - ulubione owocePRZYGOTOWANIECiasto:Mąkę siekamy z masłem i szczyptą soli.Dodajemy cukier, żółtka, śmietanę i kakao.Zagniatamy ciasto i wkładamy do lodówkina 30 minut. Wałkujemy ciasto na grubość około 3-4 mm i przenosimy na wałku do wysmarowanych masłem foremek do tartaletek. Wylepiamy foremki ciastem- z tych proporcji wychodzi około15-16 babeczek standardowej wielkości. Nakłuwamy widelcem i pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200 stopni przez około 10-12 minut.Krem:Kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemymascarpone, galaretkę w proszku i sok z cytryny. Delikatnie mieszamy.Przestudzone ciastka napełniamy kremem i przystrajamy ulubionymi owocami.SMACZNEGO :)