Ja pokroiłam czekoladę na dość duże kawałki i nieco nieprzyjemnie się mieszało. Polecam więc zrobić drobniejszą kosteczkę.Potrzebne składniki ( na 9 dużych piegusków ):1 i 1/3 szklanki mąki1/5 kostki masła2 żółtka1/5 szklanki cukru1 łyżeczka proszku do pieczenia1,5 czubatej łyżki śmietany 30%szczypta soli6 trójkącików czekolady TrioladeSposób wykonania:1 i 1/3 szklanki mąki mieszamy z 1/5 kostki masła, 2 żółtkami, 1/5 szklanki cukru, łyżeczką proszku do pieczenia, 1,5 czubatej łyżki śmietany 30%, szczyptą soli.Czekoladę kroimy na drobne kawałeczki, dodajemy do ciasta.Formę wykładamy papilotkami, nakładamy ciasto. Pieczemy ok. 15 min. w 180 st.Zostawiamy do wystygnięcia.Smacznego !