ßßß
125 g miękkiego masła1/3 szklanki brązowego cukru1 jajko1 szklanka mąki razowejpół łyżeczki proszku do pieczenia1 szklanka płatków owsianych2 garście orzechów włoskichpół tabliczki czekolady mlecznejpół tabliczki czekolady gorzkiejPRZYGOTOWANIEW mikserze ucieramy masło z cukrem. Dodajemy jajko, mąkęi proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy.Na koniec wrzucamy płatki owsiane, drobno pokrojoną czekoladę i 2/3 posiekanych orzechów.
Całość mieszamy łyżką.Formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Widelcem lekko spłaszczamy ciastka. Posypujemy pozostałymi orzechami, wciskając je lekko, żeby nie odpadały z gotowych ciastek.Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 12-15 minut, aż ciasteczka lekko zbrązowieją.Po kilku minutach od wyjęcia blachy przekładamy ciastka na kratkę do wyst udzenia.Z podanych proporcji wychodzi ok. 40 ciasteczek- 2 blachy.Ciastka możemy też przygotować z rodzynkami, żurawiną, migdałami lub orzechami laskowymi.

Najlepsze do mleka lub kawy !!!