ßßß
owsiany krem awokado-kokos-banan z siemieniem lnianym, cynamonem i daktylami podany z migdałami, nerkowcami i suszoną żurawinąavocado-coconut-banana oat cream with flax seeds, cinnamon and dates served with almonds, cashews and dried cranberries
Składniki:5 łyżek płatków owsianychłyżka siemienia lnianego5 łyżek gęstego mleczka kokosowegokilka posiekanych (suszonych lub świeżych) daktylicynamon1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)1/2 dojrzałego awokadojeden dojrzały bananPłatki owsiane wraz z cynamonem, siemieniem, daktylami i mleczkiem zalać na noc mlekiem. Rano zmiksować z pozostałymi składnikami. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Pomysł na pasztet?! Zostały ostatnie kawałeczki, więc postanowiłam podać je inaczej niż z kromką chleba czy solo. Usmażyłam cebulę, czosnek oraz suszone pomidory, do tego dodałam jarmuż i wraz z nim podałam warzywny pasztet świąteczny. Zajadałam razem z wegańskim majonezem – delicje!
warzywny pasztet doskonały podany z smażonym jarmużem z cebulą, czosnkiem i suszonymi pomidorami oraz wegańskim majonezemvegetable perfect pâté served with fried kale with onion, garlic and dried tomatoes topped with vegan mayonnaiseCzas mija. Koniec świąt, które spędziłam bardzo smacznie i przyjemnie z rodziną. Jutro jednak już do szkoły, 17 dni do końca roku. Matura jest tak blisko, ale… nie chcę się denerwować, chcę podejść do tego spokojnie, odgonić gdzieś na bok stres (może nie do końca, bo w moim przypadku chyba byłoby to niemożliwe, ale chociaż po części). Z myślą o spełnieniu marzeń, motywacją oraz pozytywnym nastawieniem, czas się wziąć do pracy!Miłego wtorku!