ßßß
cytrynowo-kokosowe placuszki (jaglano-owsiane) podane z bananem, niesolonymi pistacjami, jagodami goji oraz tahinilemon-coconut pancakes (with millet and oat flour) served with banana, unsalted pistachios, goji berries and tahiniSkładniki:1/2 szklanki mąki (jaglana i owsiana 1:1)
łyżka mielonego (złotego) siemienia lnianegołyżeczka cukru kokosowego (opcjonalnie)mielona wanilianieco skórki z cytryny (suszona lub świeża z wyparzonej i dokładnie umytej cytryny)łyżka wiórek kokosowych1/3 łyżeczki sody oczyszczonej1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (tu: bezglutenowy)ok. 3-4 łyżek jogurtu roślinnego (tu: sojowy, cytrynowy)mleko roślinne (do uzyskania konsystencji; tu: owsiane)Wymieszać ze sobą wszystkie suche składniki. Następnie połączyć z jogurtem tak aby uzyskać gęstą konsystencją – można dolać mleka. Smażyć placuszki na rozgrzanej patelni – suchej lub natłuszczonej olejem kokosowym, z obu stron. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Warto marzyć, warto wierzyć, nie poddawać się… Dzięki marzeniom i drodze ku ich realizacji życie jest jeszcze piękniejszeNie jestem pewny, czy komukolwiek życie układa się dokładnie tak, jak sobie zamarzył. Możemy jedynie starać się ze wszystkich sił realizować nasze dążenia. Nawet jeśli wydaje nam się to niemożliwe. Nicholas Sparks Bezpieczna przystańMiłej środy!