ßßß

czekoladowe placuszki gryczane z awokado z kawałkami gorzkiej czekolady podane z musem migdałowym, jagodami goji, chipsami bananowymi oraz syropem klonowymchocolate avocado buckwheat pancakes with pieces of dark chocolate served with almond mousse, goji berries, banana chips and maple syrupSkładniki:1/2 bardzo dojrzałego awokadołyżeczka kakaołyżeczka cukru kokosowego (lub innej słodyczy)
3 łyżki mąki gryczanejłyżka mąki owsianejłyżka wiórek kokosowychłyżka mielonego (złotego) siemienia lnianego1/3 szklanki mleka roślinnego (tu: sojowe)1/3 łyżeczki proszku do pieczenia (tu: bezglutenowy)1/3 łyżeczki sody oczyszczonejgorzka czekolada, posiekana (tu: 92%)Zmiksować w misce awokado. Następnie bardzo dokładnie połączyć z resztą składników. Smażyć dowolnej wielkości placuszki na suchej lub lekko natłuszczonej (najlepiej olejem kokosowym) patelni. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Robienie zdjęć przy sztucznym świetle zdecydowanie nie sprzyja moim nerwom…Całkiem przyjemny powrót do szkoły. Dni zapowiadają się bardzo pracowicie. Dzielę obowiązki z pasją, a tym samym odpoczynkiem. Wierzę w to, że jeśli się czegoś bardzo chce to wszystko jest możliwe. Grunt to zachować pozytywne nastawienie i po prostu się nie poddawać! Do dzieła 😉Miłego wtorku!