ßßß Cookit - przepis na Nawigacja wpisu

Nawigacja wpisu

nazwa

Wykonanie

Jak można zauważyć banan często jest towarzyszem moich śniadań, ale nic nie poradzę, że jest tak smaczny – mam wrażenie, że u wegan szczególnie mile widziany. Dziś krem z tofu z jego udziałem. W kokosowych smakach z cytrusową nutą za sprawą limonki . Delikatny i kremowy, otulający podniebienie. Mogłam dodać jeszcze inne owoce, ale dziś miałam ochotę na proste zestawienie, bez zbędnych dodatków. Na wierzch trafiły orzechynerkowce, pistacje oraz migdały i zdrowe jagody goji . Chętnie zjadłabym jeszcze więcej
bananowo-kokosowy krem z tofu z limonką podany z nerkowcami, migdałami, pistacjami i jagodami goji
banana-coconut tofu cream with lime served with cashews, almonds, pistachios and goji berries
Składniki:
ok. 200g tofu naturalnego
1/2 szklanki mleka roślinnego (tu: owsiane)
dojrzały banan
2 łyżki soku z limonki
łyżeczka cukru kokosowego
łyżka mąki kokosowej
mielona wanilia
łyżka wiórek kokosowych
Wszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować. Najlepiej wstawić na noc do lodówki by smaki się ‚przegryzły’. Rano przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!
Dobrze wiemy jak to w życiu jest… ktoś odchodzi, a zaś ktoś inny się rodzi. Nie odnosi się to tylko do ludzi, ale i całego świata istot żywych. Niestety „spotykając się” z śmiercią trudno jest nam to zaakceptować. Z wielkim bólem w sercu musiałam wczoraj pożegnać taką mała istotkę. Przyjaciółkę rodziny, która zawsze wywoływała na naszej twarzy uśmiech i ogrzewała nas swoim futerkiem, wielbicielka marchewek. Tak trudno się żegnać… Nie lubię pożegnań. Była wyjątkowa.
Chciałam Wam bardzo podziękować za komentarze. Nie z powodu jakieś specjalnej okazji – tak po prostu. Za każdym razem, gdy je czytam czuję jeszcze większą więź z tym miejscem i bardzo się cieszę, że moje śniadania, inne potrawy czy czasem nawet słowa (myśli) wywołują w Was tak pozytywne emocje. DZIĘKUJĘ!
Miłego wtorku!
Źródło:http://www.anappleaday.pl/2015/01/kremowo-z-kokosem.html