Wykonanie
Jak można zauważyć
banan często jest towarzyszem moich śniadań, ale nic nie poradzę, że jest tak smaczny – mam wrażenie, że u wegan szczególnie mile widziany. Dziś krem z
tofu z jego udziałem. W
kokosowych smakach z
cytrusową nutą za sprawą
limonki . Delikatny i kremowy, otulający podniebienie. Mogłam dodać jeszcze inne
owoce, ale dziś miałam ochotę na proste zestawienie, bez zbędnych dodatków. Na wierzch trafiły
orzechy –
nerkowce,
pistacje oraz
migdały i zdrowe
jagody goji . Chętnie zjadłabym jeszcze więcej

bananowo-
kokosowy krem z
tofu z
limonką podany z
nerkowcami,
migdałami,
pistacjami i
jagodami goji
banana-coconut
tofu cream with lime served with cashews, almonds, pistachios and goji berriesSkładniki:ok. 200g
tofu naturalnego1/2 szklanki
mleka roślinnego (tu: owsiane)dojrzały
banan
2 łyżki
soku z limonkiłyżeczka
cukru kokosowegołyżka
mąki kokosowejmielona
waniliałyżka wiórek
kokosowychWszystkie składniki bardzo dokładnie ze sobą zmiksować. Najlepiej wstawić na noc do lodówki by smaki się ‚przegryzły’. Rano przełożyć do miseczki i podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!Dobrze wiemy jak to w życiu jest… ktoś odchodzi, a zaś ktoś inny się rodzi. Nie odnosi się to tylko do ludzi, ale i całego świata istot żywych. Niestety „spotykając się” z śmiercią trudno jest nam to zaakceptować. Z wielkim
bólem w
sercu musiałam wczoraj pożegnać taką mała istotkę. Przyjaciółkę rodziny, która zawsze wywoływała na naszej twarzy uśmiech i ogrzewała nas swoim futerkiem, wielbicielka
marchewek. Tak trudno się żegnać… Nie lubię pożegnań. Była wyjątkowa.Chciałam Wam bardzo podziękować za komentarze. Nie z powodu jakieś specjalnej okazji – tak po prostu. Za każdym razem, gdy je czytam czuję jeszcze większą więź z tym miejscem i bardzo się cieszę, że moje śniadania, inne potrawy czy czasem nawet słowa (myśli) wywołują w Was tak pozytywne emocje. DZIĘKUJĘ!Miłego wtorku!
