ßßß

jaglane kokosowe kluski podsmażane na oleju kokosowym z musem malinowym, nerkowcami i sosem kakaowym*millet coconut dumplings fried with coconut oil served with raspberry mousse, cashews and cocoa sauce*Składniki:4 łyżki kaszy jaglanej
szklanka mleka i wody (tu: 1:1 – mleko migdałowe z wodą)łyżeczka cukru kokosowegołyżka wiórek kokosowych2 łyżki mąki z tapiokiłyżeczka skrobi kukurydzianejwoda do gotowania i olej kokosowy do smażeniaKaszę jaglaną ugotować wieczorem z kokosem i cukrem. Odstawić do ostygnięcia i wstawić do lodówki. Rano dokładnie zmiksować i wymieszać z mąką. Formować dowolnego kształtu kluseczki. Wrzucać je do gotującej się wody i gotować ok. 3-5 min. Opcjonalnie – można podsmażyć na oleju kokosowym. Podawać z dowolnymi dodatkami. Smacznego!* sos : łyżeczka naturalnego kakao + łyżeczka syropu daktylowego + 2 łyżeczki wodyJak to się mówi – dziś ostatnia prosta. Zmęczenie daje się we znaki, ale jakoś trzeba sobie radzić. Takie śniadania zdecydowanie dodają energii, dlatego nie wyobrażam sobie bez nich wychodzić z domu.Miłego piątku