Wykonanie
Po dniu pełnym pracy wracamy do domu,zmęczeni,głodni,na dodatek pogoda nas nie rozpieszcza.Najlepiej napić się czegoś ciepłego i zjeść pożywny obiad.Tak się składa,że mam coś dla Was. Gulasz z
indyka. Świeże
mięsko,
fasola,
imbir,i papryczka...Pożywne i rozgrzewa.

Gulasz możecie podać praktycznie ze wszystkim, z
chlebem,
ryżem,
kaszą,
ziemniakami,,możliwości jest wiele.Ja najchętniej podaje go z
ryżem,za którym wszyscy przepadają.1 puszka
czerwonej fasoli1
cebula pokrojona w kostkę
imbir ok 1 cm6-8 średnich
pieczarek,pokrojonych
słodka papryka i ostra500 g piersi z
indyka pokrojonego w kostkę
sól,
pieprzolej ok 2 łyżki1/4 szklanki
wodyNa rozgrzanej patelni zeszklij
cebulę. Dodaj
pieczarki i smaż co jakiś czas mieszając,aż odparuje cała
woda.
Pieczarki przełóż do niewielkiego garnka.Na tej samej patelni usmaż
indyka,po koniec doprawiając go
pieprzem i
solą. Przełóż do
pieczarek.Da garnka wlej
wodę,
fasolę wraz z zalewą i wymieszaj. Dołóż starty
imbir,
papryki,
sól i
pieprz do smaku.Duś pod przykryciem około 50 minut,nie zapominając aby od czasu do czasu przemieszać.Jeśli gulasz jest za gęsty dolej
wody.
