ßßß
Gulasz możecie podać praktycznie ze wszystkim, z chlebem,ryżem,kaszą,ziemniakami,,możliwości jest wiele.Ja najchętniej podaje go z ryżem,za którym wszyscy przepadają.1 puszka czerwonej fasoli1 cebula pokrojona w kostkęimbir ok 1 cm6-8 średnich pieczarek,pokrojonychsłodka papryka i ostra500 g piersi z indyka pokrojonego w kostkęsól,pieprzolej ok 2 łyżki1/4 szklanki wodyNa rozgrzanej patelni zeszklij cebulę. Dodaj pieczarki i smaż co jakiś czas mieszając,aż odparuje cała woda. Pieczarki przełóż do niewielkiego garnka.Na tej samej patelni usmaż indyka,po koniec doprawiając go pieprzem i solą. Przełóż do pieczarek.Da garnka wlej wodę,fasolę wraz z zalewą i wymieszaj. Dołóż starty imbir,papryki,sól i pieprz do smaku.Duś pod przykryciem około 50 minut,nie zapominając aby od czasu do czasu przemieszać.Jeśli gulasz jest za gęsty dolej wody.