ßßß Cookit - przepis na Penne z soczewicą, kabanosem i cukinią

Penne z soczewicą, kabanosem i cukinią

nazwa

Wykonanie

40 dag makaronu penne
30 dag drobnej czerwonej soczewicy
20 dag suszonych kabanosów
1 duża cebula
½ cukinii lub 1 nieduża
1 ząbek czosnku
2 marchewki
3-4 łyżki oliwy
1 litr bulionu rosołowego lub warzywnego
3 łyżki sosu Madziarów
½ szklanki przecieru pomidorowego
sól himalajska do smaku
czarny pieprz mielony do smaku
gałązka świeżego rozmarynu
Wykonanie dania:
W szerokim garnku rozgrzewamy oliwę dodajemy posiekaną w kostkę cebulę ząbek czosnku oraz marchewki, podsmażamy chwilę, wsypujemy soczewicę dodajemy pokrojoną w grubą kostkę cukinię-(nie obieramy ze skórki), zalewamy rosołem i gotujemy około 40 minut na wolnym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.
Dodajemy gałązkę rozmarynu, doprawiamy solą i pieprzem, wrzucamy suchy makaron, dodajemy przecier i sos Madziarów i gotujemy jeszcze 15 minut, w razie potrzeby dolewając odrobinę wody lub rosołu.
Podajemy gorące danie.
Szukasz inspiracji kulinarnych? Rozpocznij kulinarną przygodę z sosami Folwark w wielu wybornych smakach.
Dzięki nim każdy może przygotować danie na wiele sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno, uzyskując za każdym razem inny efekt i urozmaicając codzienne menu. Nadadzą one potrawom niepowtarzalny smak i zaspokoją potrzeby najbardziej wymagającego podniebienia
Zapraszam do zapoznania się z bogatą ofertą sosów firmy FOLWARK
Smacznego!
Źródło:http://waniliaikardamon.blogspot.com/2015/09/penne-z-soczewica-kabanosem-i-cukinia.html