Wykonanie
40 dag
makaronu penne30 dag drobnej
czerwonej soczewicy20 dag suszonych
kabanosów1 duża
cebula½
cukinii lub 1 nieduża1 ząbek
czosnku2
marchewki3-4 łyżki
oliwy1 litr
bulionu rosołowego lub warzywnego3 łyżki sosu Madziarów½ szklanki
przecieru pomidorowegosól himalajska do smaku
czarny pieprz mielony do smakugałązka świeżego
rozmarynuWykonanie dania:W szerokim garnku rozgrzewamy
oliwę dodajemy posiekaną w kostkę
cebulę ząbek
czosnku oraz
marchewki, podsmażamy chwilę, wsypujemy
soczewicę dodajemy pokrojoną w grubą kostkę
cukinię-(nie obieramy ze skórki), zalewamy rosołem i gotujemy około 40 minut na wolnym ogniu pod przykryciem, mieszając od czasu do czasu.


Dodajemy gałązkę
rozmarynu, doprawiamy
solą i
pieprzem, wrzucamy suchy
makaron, dodajemy przecier i sos Madziarów i gotujemy jeszcze 15 minut, w razie potrzeby dolewając odrobinę
wody lub rosołu.Podajemy gorące danie.


Szukasz inspiracji kulinarnych? Rozpocznij kulinarną przygodę z sosami Folwark w wielu wybornych smakach.Dzięki nim każdy może przygotować danie na wiele sposobów, zarówno na ciepło, jak i na zimno, uzyskując za każdym razem inny efekt i urozmaicając codzienne menu. Nadadzą one potrawom niepowtarzalny smak i zaspokoją potrzeby najbardziej wymagającego podniebieniaZapraszam do zapoznania się z bogatą ofertą
sosów firmy FOLWARK

Smacznego!



