Wykonanie

Dziś propozycja na szybką
sałatkę z dodatkiem
pieczonego mięsa - świetnie sprawdzą się tu wszelkie pozostałości pieczeni; nie tylko
schabu, ale również drobiu. Możemy użyć ulubionych składników do sałatek, świetnie sprawdziłyby się też na przykład ugotowane na twardo
jajka,
żółty ser, lub
papryka. Smacznego:)kawałek pieczonego
schabu (u mnie około 300 g),pół dużego
ogórka (można też użyć konserwowych),kilka łyżek
kukurydzy z puszki,mały słoiczek marynowanego
selera,1 lub 2
torebki ryżukilka łyżek
majonezu plus kilka łyżek
jogurtu naturalnego,
sól,
pieprz,
słodka papryka w proszku, ew.
koperek i
natka pietruszkiRyż ugotować i ostudzić.
Mięso i
ogórka pokroić na kawałki.
Majonez i
jogurt połączyć w dowolnych proporcjach (do smaku). Składniki sałatki połączyć, doprawić i dobrze wymieszać z
sosem majonezowym.