Wykonanie


Ostatnio najczęściej robiłam sałatki polane prostym dressingiem z
oliwy z oliwek. Zachciało mi się jednak troszkę mniej zdrowej odmiany i postanowiłam przyrządzić
sałatkę z
sosem majonezowym, który idealnie pasuje do
tuńczyka. Do tego dania wykorzystałam to, co miałam w lodówce, dlatego jego składniki można dowolnie zmieniać. Smacznego:)2
torebki ryżu,puszka
tuńczyka (musi być w ładnych, dużych kawałkach),kilka łyżek
kukurydzy,
papryka (konserwowa lub świeża),2-3 gałązki
selera naciowego (można zastąpić
ogórkiem-świeżym lub konserwowym),posiekana
natka pietruszki, posiekany
szczypiorek,
sól,
pieprz na sos: kilka łyżek
majonezu i kilka łyżek
jogurtu naturalnego lub
śmietanyRyż ugotować i ostudzić.
Paprykę i
seler posiekać w kosteczkę. Składniki sałatki połączyć, doprawić i dokładnie wymieszać z
sosem majonezowym.