Dziś danie wielowarzywne, że tak powiem jednogarnkowe. Jest bardzo syte i wydaje mi się, że posiada w sobie dużo witamin - w końcu znajdziecie tam troszkę warzyw ;)Do tego kiełbaska i mięsko dla tych co lubią treściwe dania i już obiad gotowy:) Zapraszam:- 2 duże pęta kiełbasy- pół kg mięsa mielonego- 2 czerwone papryki- 2 średniej wielkości papryki- 4 duże kapelusze pieczarek- 2 średnie cukinie- 8-9 dużych mięsistych pomidorów- 400g fasolki szparagowej - u mnie zielona- 4 ząbki czosnku- olej, sól, pieprzFasolkę gotujemy tak na pół twardo. Paprykę myjemy i tniemy w kostkę. Cukinię i cebulę obieramy i tniemy w kosteczkę. Czosnek obieramy i siekamy. Pieczarki obieramy i tniemy w kosteczkę. Kiełbasę kroimy w ćwierćplasterki .Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki i tniemy w kostkę. W garnku lub patelni z głębokim dnem rozgrzewamy olej. Na niego wrzucamy mięso mielone i chwilę smażymy. Do tego dokładamy cukinię i paprykę. Zaczynamy duszenie. Na osobnej patelni podsmażamy czosnek , cebulę i pieczarki. Kiedy się podsmażą dokładamy do mięsa, dorzucamy też fasolkę. Wszystko razem dusimy ok. 15 min. W tym czasie podsmażamy kiełbaskę. Kiedy warzywa z mięsem się podduszą dokładamy kiełbasę i pomidory, doprawiamy do smaku i dusimy jeszcze ok.10 min.