Wykonanie
Pomysł podpatrzyłam kiedyś w necie:) Tak mi się spodobało, że musiałam spróbować i zrobić to w domu:)- 100g
makaronu typu spaghetti- pół
papryki czerwonej- pół
papryki żółtej- pół pętka
kiełbasy- 200 g
filetu z kurczaka- 3 ząbki
czosnku- 2 łyżki
oliwy- pół łyżeczki
soli- pół łyżeczki
pieprzu-
kolendra,
rozmaryn i każde inne ulubione
zioła jakie chcecie.Z
oliwy,
czosnku,
soli,
pieprzu i
ziół robimy marynatę ubijając wszystko w moździerzu. Fileta kroimy na paski a następnie dokładnie smarujemy marynatą. Nabijamy na patyki i odstawiamy w chłodne miejsce na co najmniej 2 godziny.
Potem tylko grillujemy .Na początek dokładnie myjemy
papryki i kroimy je w kostkę- nie za dużą nie za małą.
Kiełbasę kroimy w plasterki. Zagotowujemy
wodę na
makaron. Kiedy się
woda ugotuje konstruujemy nasze korale. Bierzemy 8 pojedynczych
makaronów i nabijamy
paprykę i
kiełbasę o tak :

Tak przygotowane
makarony wkładamy szybko do
wody i gotujemy do miękkości
makaronu. Ma być ugotowany al dente. Delikatnie go wyjmujemy i układamy na talerzu. Dokładamy do kompozycji zdjęte z patyczków filety , ozdabiamy listkami
bazylii :)

Musicie uważać przy nabijaniu
makaronu, gdyż lubi pękać :)