Jest to mój autorski pomysł na bardzo dietetyczne bo całkowicie bez tłuszczu burgery z indyka przyrządzone na grillu.Grillowane burgery z indyka- 800g mielonego mięsa z indyka- pół pęczka natki pietruszki- 1 jajko- 3 ząbki duże czosnku- 1 łyżeczka bazylii- 1 łyżeczka papryki mielonej słodkiej- 1 łyżeczka curry- 1 łyżeczka gałki muszkatołowej- 1 łyżeczka musztardy- sok z połowy cytryny- sól, pieprz do smaku- około 2 łyżeczek bułki tartej do zagęszczenia masy mięsnejSposób wykonania jest banalny gdyż łączymy wszystkie podane składniki i odstawiamy do lodówki na co najmniej godzinę w celu połączenia składników. Potem formujemy kotleciki i grillujemy z każdej strony do uzyskania złotego koloru.Jeśli ktoś woli troszkę pikantniejsze mięsko proponuję dodać chili i ostrej papryki.