Wykonanie
Sezon grillowy w pełni. Nie samym
mięsem człowiek żyje, oprócz
chlebka przyda się warzywny dodatek. :-) Pyszna i prosta
sałatka ze świeżych warzyw.
Ziołowo-
jogurtowy sos z wyraźnym posmakiem
czosnku dopełnia całości. Nie wymaga dużo czasu, pracy ani wymyślnych składników - kupimy je w każdym pobliskim sklepie. Często podaję ją do również obiadu.

1 opakowanie mieszanki
sałat2
pomidory3-4
ogórki gruntowe1/2 pęczka
koperku1 mała
cebula1 opakowanie
sera fetaSos:200ml
jogurtu naturalnego1 ząbek
czosnkupo szczypcie:
soli,
pieprzu,
majeranku,
bazylii,
słodkiej papryki,
ostrej papryki,
estragonu1.
Pomidory obieramy, kroimy w kostkę.
Ogórka kroimy w półplastry,
koperek i
cebulę siekamy.
Ser feta kroimy w dość grubą kostkę. Wszystko wraz z mieszanką
sałat przekładamy do miski.2. Przygotowujemy sos:
przyprawy i przeciśnięty przez praskę
czosnek mieszamy z
jogurtem naturalnym. Próbujemy i ewentualnie dodajemy przypraw do uzyskania intensywnego aromatu
ziół.3. Sos przelewamy do reszty składników. Mieszamy, chłodzimy przez minimum godzinę.


