ßßß
Bułki:przepis tutajSos keczupowy:100ml keczupu100ml jogurtu naturalnegosól, pieprzSos czosnkowy:3 łyżki naturalnego serka homogenizowanego4 łyżki jogurtu naturalnego4 małe ząbki czosnku (lub więcej w zależności od preferencji)sól, pieprzDodatki:2 filety z kurczaka1/2 opakowania przyprawy gyrosmix sałat100g pomidorków koktajlowych1/2 dużego ogórkamała cebulaSosy:1. Keczupowy: Keczup mieszamy z jogurtem i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.2. Czosnkowy: Do miski przekładamy jogurt naturalny i serek homogenizowany. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystko razem mieszamy.Dodatki:1. Filety kroimy w nieduże kawałki, obsypujemy przyprawą do gyrosa i odstawiamy do lodówki na minimum godzinę. Po tym czasie podsmażamy je na patelni.2. Cebulę i ogórki kroimy w plastry. Pomidorki przekrawamy na pół.3. Środek rozciętych bułek smarujemy sosami, wkładamy mięso, mix sałat, ponownie smarujemy sosami, układamy pomidora, ogórka, cebulę i ponownie mięso.

