ßßß
To co rzuca się w oczy od samego początku: książka jest bardzo ładnie wydana. Ma śliczne, błękitne, materiałowe obicie i zakładkę tego samego koloru. Ciepła kolorystyka i zdjęcie samej autorki na okładce zachęcają do zapoznania się z jej treścią.Książka podzielona jest na cztery główne rozdziały, pory roku a każdy rozdział na trzy podrozdziały: śniadania, obiady, desery. Pomiędzy każdym z nich możemy podziwiać zestaw starannie dobranych zdjęć, adekwatnych do pory roku. Każde z nich jest wyjątkowe, przyciągają i cieszą oko.

Przepisy są proste, czytelne i jasno opisane. Nie ma w nich wymyślnych i wyszukanych składników. Ot, gotowanie typowej mamy, która ma ochotę czasami poszaleć i zjeść coś nietypowego. Ale tylko czasami. :-) Dania nie są przy tym nudne. Przeciwnie, wiele mam ochotę wypróbować.Oto przykładowe przepisy z wybranych pór roku:Śniadania- chałka z sosem truskawkowym i brzoskwiniowym- domowe gofry z truskawkami- jajecznica z twarogiem i kminkiem
Obiady:- knedle ze śliwkami i cynamonem- placuszki z cukinii ze szparagami- domowe lasagne z mozzarellą
Desery:- krucha tarta z orzechami włoskimi- puszyste serniczki cytrynowe na zimno- czekoladowy pudding
Przepisy z tej książki może przygotować w domu każdy. Nie wymagają specjalnych umiejętności ani specjalistycznego sprzętu. To książka, która nie tylko poszerzy zakres naszych przepisów, ale będzie również cieszyła oczy, nadal jestem pod wrażeniem wspaniałych zdjęć. :-)Przy okazji informacja: 20 marca 2015r. w księgarni Matras w CH Malta Poznań przy ulicy Maltańskiej 1 odbędzie się spotkanie z autorką.Wydawnictwo: Rebishttp://www.rebis.com.plKsiążka w cenie promocyjnej do kupienia tutaj: http://www.rebis.com.pl/rebis/public/books/book.html?co=print&id=K6849.002&shop=shop