Szybka, prosta i bardzo smaczna :) Przygotowanie jej zajęło mi dosłownie 20 minut!Kolejna babkowa odsłona :)Tym razem z dodatkiem kisielu oraz jogurtu, co sprawia, że babeczka jest lekka, puszysta, wilgotna i efektowna kolorystycznie ...Polecam gorąco!Składniki:4 jaj ka220g cukru1 op cukru waniliowego200g jogurtu greckiego300 ml oleju260g mąki2 łyżeczki proszku do pieczenia1 kisiel truskawkowy (40g) bez cukru1 kisiel cytrynowy (40g) bez cukrułyżeczka soku z cytrynyWykonanie:Całe jajka ubijamy do białości z cukrem i cukrem waniliowym. Kiedy cukier jest już niewyczuwalny dodajemy stopniowo: jogurt, mąkę z proszkiem do pieczenia oraz olej aż do wyczerpania składników. Całość miksujemy aż wszystkie składniki dokładnie się połączą. Następnie ciasto dzielimy na 2 części: do jednej dodajemy kisiel cytrynowy i sok z cytryny, do drugiej - kisiel truskawkowy. Mieszamy. Formę z kominkiem smarujemy masłem i obsypujemy kaszą manną lub bułką tartą. Do formy wylewamy najpierw cytrynowe ciasto, na wierzch truskawkowe. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 170st na ok 45 min (ponieważ każdy piekarnik piecze inaczej - sprawdzamy po tym czasie, czy ciasto jest upieczone). Zostawiamy do wystygnięcia w uchylonym piekarniku.Po wystudzeniu posypujemy cukrem pudrem albo lukrujemy.