Wykonanie
            
Składniki na 
biszkopt :6-7 jaj1 i 1/2 szklanki 
mąki1i 1/2 szkalnki 
cukru1 i 1/2 łyżeczki 
proszku do pieczenia6 łyżek 
oleju, tu rzepakowy

Przygotowanie :
Białka oddzielić od 
żółtek, 
białka ubić na sztywną pianę, w trakcie kiedy 
białka prawie ubite dodawać stopniowo 
cukier i nadal ubijaćKiedy pianę ubijemy na sztywno dodajemy po jednym 
żółtku i nadal ubijamyDodajemy po łyżce 
oleju, stopniowo 
mąkę zmieszaną z 
proszkiem do pieczeniaDelikatnie mieszamy na wolnych obrotachPrzekładamy do foremki z papierem do pieczenia na dnie, wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180*C pieczemy około 30-40 min. sprawdzić patyczkiem czy jest upieczone.

Wielkość foremki 24 cm średnicy.Po przestudzeniu ciasta przekroić na 3 części, posmarować kremem wg swojego uznania. Każdy płat nasączyć lekko słodką 
wodą z 
cytryną.U mnie była to 
śmietana tortowa 36% ubita z 
cukrem pudrem, a jedna warstwa ciasta przełożona powidłami śliwkowymi. Dekoracje 
tortu dowolne.Ten tort upiekł mój Syn na swoje Imieniny :)