Wykonanie
Jeżeli macie niezapowiedzianych gości albo po prostu chcecie na szybko zrobić sobie coś do
kawy to z całego
serca polecam Wam ten przepis. Po pierwsze jest szybki, przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie Wam więcej niż 45 minut. Po drugie nawet nie musicie wyciągać miksera (wystarczy warzecha), a po trzecie składniki są tak
banalne i podstawowe, że zapewne macie je zawsze w domu.Moje ciasto zrobiłam z
brzoskwiniami z puszki ale myślę, że każdy inny
owoc będzie się do tego nadawał.Zapraszam
Składniki:1,5 szklanki
mąki2 łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szklanki
cukru (może być pół szklanki)1/2 szklanki
mleka1/4 szklanki
olejuPrzygotowujemy dwie miski oraz okrągłą formę do ciasta i działamy...
Sposób przygotowania: w misce łączymy
mąkę z
proszkiem do pieczenia za pomocą zwykłej łyżki w drugiej misce łączymy
cukier,
mleko oraz
olejnastępnie składniki mokre łączymy z
mąką i dokładnie za pomocą warzechy mieszamy do połączenia się składnikówtak powstałą masę wlewamy do formy i posypujemy
cynamonem i
cukrem na wierzch wykładamy
owoce i gotowepieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 35 minutSmacznego