Wykonanie
            Jeżeli macie niezapowiedzianych gości albo po prostu chcecie na szybko zrobić sobie coś do 
kawy to z całego 
serca polecam Wam ten przepis. Po pierwsze jest szybki, przygotowanie wraz z pieczeniem nie zajmie Wam więcej niż 45 minut. Po drugie nawet nie musicie wyciągać miksera (wystarczy warzecha), a po trzecie składniki są tak 
banalne i podstawowe, że zapewne macie je zawsze w domu.Moje ciasto zrobiłam z 
brzoskwiniami z puszki ale myślę, że każdy inny 
owoc będzie się do tego nadawał.Zapraszam

Składniki:1,5 szklanki 
mąki2 łyżeczki 
proszku do pieczenia3/4 szklanki 
cukru (może być pół szklanki)1/2 szklanki 
mleka1/4 szklanki 
olejuPrzygotowujemy dwie miski oraz okrągłą formę do ciasta i działamy...

Sposób przygotowania: w misce łączymy 
mąkę z 
proszkiem do pieczenia za pomocą zwykłej łyżki w drugiej misce łączymy 
cukier, 
mleko oraz 
olejnastępnie składniki mokre łączymy z 
mąką i dokładnie za pomocą warzechy mieszamy do połączenia się składnikówtak powstałą masę wlewamy do formy i posypujemy 
cynamonem i 
cukrem na wierzch wykładamy 
owoce i gotowepieczemy w rozgrzanym do 200 stopni piekarniku przez 35 minutSmacznego
