Wykonanie
Pierwszy raz
jadłam ja na spotkaniu z koleżankami podczas urlopu w Polsce. Była pyszna, i nie sądziłam, że jest aż taka prosta! Zobaczcie sami:S kładniki:3-4 kawałki
chleba (może być już podsuszony)30dkg
pieczarek30dkg
boczku(chudego) lub 3-4
kiełbaski3
cebule20dkg
żółtego sera2
jajkałyżka kwaśnej
śmietanyWykonanie:
Cebulkę,
kiełbasę lub
boczek pokroić w kostkę podsmażyć na
oleju. Ja dodałam jeszcze 1
zieloną paprykę - akurat miałam w lodówce :-) Pod koniec smażenia dorzucić pokrojone
pieczarki i jeszcze chwilkę wszystko podsmażyć.
Chlebek pokroić w kostkę.
Ser zetrzeć na tarce, dodać
jajka, łyżkę
śmietany. odrobinę
soli i
pieprzu, wymieszać.
W misce wymieszać wystudzoną przesmażoną
kiełbasę z kosteczkami
chleba oraz masą jajeczno-
serową. Naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem, wyłozyć masę.
Piec w piekarniku ok 25minut w temp 180st.Oczywiście wszelkie zapiekanki są bardzo praktyczne, gdyż zazwyczaj można dowolnie modyfikować przepis w zależności od ... zawartości lodówki. Tak jest i w tym przypadku