Wykonanie
Przepis, który dostałam bardzo dawno, dzisiaj odświeżony . Zapiekana
ryba , smakuje wyśmienicie.
SKŁADNIKI:3 duże
filety z pangi ( może być inna
ryba)1/2 kg
pieczarek3 duże
cebule20 dag.
sera żółtego do starcia.0,25 l
śmietany , kwaśnej1
jajkoWYKONANIE:
Rybę kroimy na małe kawałki , przyprawiamy, obtaczamy w
mące i smażymy. Układamy w naczyniu żaroodpornym, u mnie forma do tarty ( duża)Na
rybkę wykładamy
pieczarki wcześniej drobno skrojone i podsmażone tak, żeby
woda odparowała.
Pieczarki lekko doprawić do smaku.. Na
pieczarki układamy uduszoną
cebulkę.. Na to wszystko,
śmietana rozbita z
jajkiem. Zapiekamy 30 minut. Po tym czasie posypujemy
startym serem i pieczemy jeszcze ok 10 min.Podajemy z dowolną surówką.SMACZNEGO