Wykonanie
            Coś za mną dziś "chodziło"... i sama nie wiedziałam co, na pewno znacie to uczucie... coś by się zjadło, coś by się upiekło... Ale za nim wymyśliłam coś twórczego był już wieczór :) tak więc skończyło się tylko na przeglądaniu kulinarnych książek i nic nie wymyśliłam :)Tzn. wymyśliłam.... racuszki z 
jabłkami.Szybko się robi, gdy najdzie nas ochota na jakąś 
słodycz....tak jak mnie dzisiaj :)Składniki (na 7 dużych):2-3 
jabłka400g gęstego 
jogurtu naturalnego3 
jajka6 czubatych łyżek 
mąki pszennej1 łyżeczka 
proszku do pieczeniaszczypta 
soliłyżka 
cukruolej do smażeniaWykonanie:
Jogurt mieszamy z roztrzepanymi 
jajkami. Dodajemy 
cukier, szczyptę 
soli i 
proszek do pieczenia.Partiami dodajemy 
mąkę, obserwujemy konsystencję ciasta. Chodzi o to, żeby uzyskać konsystencję kwaśnej 
śmietany. Ja użyłam 6 czubatych łyżek, jeśli 
jogurt będzie rzadszy na pewno musimy użyć więcej.
Jabłka obieramy i kroimy w małe kawałki. Dorzucamy je do naszego ciasta, całość mieszamy.Nakładamy po 2 łyżki ciasta (1 racuch) na gorący tłuszcz, po chwili zmniejszając ogień, gdyż racuchy potrzebują z każdej strony ok 2 minut na przepieczenie się.Podajemy posypane 
cukrem lub też 
cukrem pudrem.
