Polskie mięsko jest raczej ( a może i na pewno) w UK nie do zdobycia...ale na szczęście istnieją polskie sklepy, w których w końcu można zaopatrywać się i w polskie mięso.A polska karkóweczka jest rewelacyjna!Kupuję więc kilka razy w miesiącu "słuszny kawałek" - jak mawia Makłowicz, zamykam się w kuchni i ... działam :)Ostatni wynik moich działań to karkówka z kiszoną kapuchą :))Użyte składniki:1,5 kg karkówki05 kg kiszonej kapusty2 marchewki2 cebuleliść laurowyziele angielskisólprzyprawa do karkówkiodrobina czosnku w proszkuostra paprykaolej do smażenia mięsaWykonanie:Karkówkę kroimy na plastry, oprószamy przyprawą do karkówki, czosnkiem, ostrą papryką. Podsmażamy na oleju z dwóch stron, przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na tym samym oleju podsmażamy cebulę, oraz poszatkowaną na drobnych oczkach marchewkę. Przekładamy do naczynia z mięsem. Na całość nakładamy poszatkowaną kapustę kiszoną i zalewamy tłuszczem od smażenia mięsa i cebuli. Kapustę na wierzchu odrobinę solimy i pieprzymy.Przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180st na ok 1.5h.Można już po godzinie wyjąć naczynie i sprawdzić czy mięso jest miękkie. Ja piekłam prawie 1.5h.Zjadać z chlebkiem lub innym dodatkiem.