ßßß
Składniki (na dwie osoby):ok 250 g makaronu (chow mein)3 marchewkipół białej rzodkiewki50 g fasolki szparagowej zielonejpół dużej papryczki chilikawałek imbiru4 ząbki czosnkusos sojowyolej do smażenia (użyłam oleju ryżowego)pieprzopcjonalnie: sezam olej sezamowyWykonanie:Makaron przygotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Marchewki i białą rzodkiewkę pokrój używając obieraczki do warzyw na cienkie plastry. Fasolkę pozbaw końcówek. Na patelni rozgrzej olej dodaj drobno pokrojoną papryczkę, czosnek i imbir. Smaż przez chwilę. Dodaj warzywa, sos sojowy i pieprz. Wymieszaj. Przykryj i smaż aż warzywa zmiękną ale pozostaną lekko chrupie. Możesz dodać odrobinę oleju. Gdy warzywa będą gotowe na patelnię dorzuć makaron i smaż przez chwilę. Rozłóż porcje na talerzu posyp sezamem i polej odrobina oleju sezamowego.Smacznego!