ßßß
Składniki:2 oczyszczone ryby (u mnie czarniak)2 łyżki posiekanego świeżego rozmarynu2 łyżki posiekanego świeżego tymianku2 ząbki czosnkusólpieprz100 ml wytrawnego białego wina100 ml oliwy1 cytrynaWykonanie:W misce wymieszaj drobno posiekany czosnek, tymianek i rozmaryn. Natrzyj mieszanka rybę w środku i na zewnątrz. Dopraw solą i pieprzem. Polej je oliwą i winem. Odstaw na kilka godzin. Wyjmij rybę z marynaty. Do środka włóż kilka plastrów cytryny. Rozpal 2 palniki grilla i nastaw je na najniższą moc. Ułóż ryby na grillu. Pamiętaj żeby posmarować ruszt olejem. Grilluj ryby obracają je aż lekko zbrązowieją. Kilka minut z każdej strony. Podawaj od razu.Smacznego!