Wykonanie
Dzisiaj bardzo szybki obiad. Po pierwsze zupełnie nie chciało mi się ani jeść ani gotować. Po drugie mój syn miał tyle energii, że zaczęłam się zastanawiać czy przypadkiem nie ma w sobie samoładujących się bateryjek. Do tego ten upał. Nie chciałam spędzić w kuchni ani minuty dłużej niż jest to konieczne. Dlatego dziś absolutne minimum. Ale bardzo smacznie:) Tym bardziej że sezon na
cukinię w pełni.

Składniki:ok 100 g
makaronu penne na osobęduża
cukiniaśrednia
cebula2-3 ząbki
czosnkułyżeczka
suszonego oreganosólpieprzolej (u mnie
ryżowy)opcjonalnie podsmażony
boczekWykonanie:
Makaron ugotuj al dente.
Cukinię pokrój w kostkę (usuń pestki) a
cebulę w półplasterki. Na
oleju podsmaż
cebulę a gdy zmięknie dodaj
cukinię i drobno pokrojony
czosnek. Przypraw
solą,
pieprzem i
oregano. Wymieszaj
cukinię z
makaronem i
boczkiem jeśli go dodajesz. Podawaj od razu.Smacznego!