Wykonanie
Dziś miał być zupełnie inny obiad. Ale czasami nachodzą mnie takie szalone pomysły. I na wszelki wypadek od razu je realizuję zanim gdzieś w międzyczasie przyjdzie mi do głowy myśl że to jednak się nie uda. Przyznaję, że sama obawiałam się tego dania. Jest szalone. Ale wiedziałam, że
jabłko i
cheddar pasują do siebie (po zrobieniu tej kanapki). Reszta przyszła sama. I
powiem tak.. Wiem, że to może brzmieć dziwnie i może się wydawać, że nie skończy się dobrze ale wbrew obawom ta
tarta jest naprawdę pyszna. Wszystko idealnie się komponuje i współgra ze sobą tworząc trochę dziwaczny ale niezwykle pyszny efekt.
Tarta grzechu warta:) Naprawdę!(inna równie ciekawą w smaku tartę znajdziecie tu)

Składniki:opakowanie
ciasta francuskiego (ale gdybym miała więcej czasu zrobiłam ciasto z tego przepisu)2
jabłka (obrane i pokrojone w kostkę)2
czerwone cebule80 g
boczku wędzonego (można pominąć)3 średnie
ziemniaki (ugotowane i pokrojone w kostkę)50 g
cheddarasólświeżo zmielony
pieprzWykonanie:
Boczek pokrój w kostkę i podsmaż aż będzie lekko chrupiący. Przełóż go na talerz.
Cebulę pokrój w piórka i podsmaż chwilę aż zmięknie. Dorzuć
boczek,
jabłka,
ziemniaki i wymieszaj. Przypraw
solą i
pieprzem. Formę do tarty wylep
ciastem francuskim. Na ciasto wyłóż nadzienie i posyp je
cheddarem. Wstaw do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i piecz ok 30- 35 minut.Smacznego!