ßßß
Składniki:Oliwa ziołowa:łyżka oliwypół łyżeczki suszonego tymiankupół łyżeczki suszonego rozmarynuśredni ząbek czosnku2 ciabatty wiejskie (lub zwykłe)dojrzałe awokado (obrane ze skóry i pozbawione pestki)150 g boczkukilka liści sałaty (u mnie dębowa)2-3 łyżki pasty ajwar (można dodać pomidora lub pominąć)świeżo zmielony pieprzWykonanie:Boczek pokrój w plastry. Podsmaż je aż będą chrupkie. Zrób oliwę ziołową. Tymianek i rozmaryn rozetrzyj w moździerzu. Dodaj oliwę i czosnek pokrojony w drobną kostkę. Wymieszaj i odstaw. Ciabatty przekrój na pół. Każdą posmaruj ajwarem, połóż sałatę i awokado pokrojone w paski. Na koniec połóż boczek. Całość skrop odrobiną ziołowej oliwy.Smacznego!