Wykonanie
Gdy dziś rano wymykałam się z sypialni, żeby nie obudzić moich chłopaków, przywitało mnie przecudne słońce. Taka pogoda zachęca do zrobienia czegoś pysznego na śniadanie.
Jajka to jedna z moich ulubionych opcji
śniadaniowych. Zwykle wybieram jajecznicę lub omlet ale dziś postanowiłam zrobić
jajka w kokilkach. Proste, pyszne i z
kubkiem kakao stanowiły śniadanie które dało nam energię na cały pracowity dzień:) Użyjcie wyobraźni i dodajcie swoje ulubione składniki:)

Składniki: wykorzystajcie to co akurat macie w lodówce ja użyłam:Na jedną kokilkę
jajka (jedno
jajko na osobę lub wg gustu)2 surowe
kiełbaskiplaster
cukiniicebulapół
pomidoraser feta2-3 różyczki
brokułapieprzolej do smażenia
oliwa truflowaWykonanie:Na dno każdej kokilki wylej odrobinę
oliwy truflowej. Na patelnie wrzuć
cebulę pokrojona w kostkę,
cukinię pokrojoną w kawałki oraz różyczki
brokuła. Podsmaż je chwilę aż wszystko zmięknie. Przełóż do kokilki. Z kiełbasek zdejmij "skórkę" i przełóż do miski ugnieć rękami i uformuj dwa klopsiki. Smaż je na złoty kolor. Przełóż do kokilki. Wbij
jajko posyp kawałkami
fety. Zapiekaj w piekarniku w temp. 180 stopni przez ok 10- 15 minut do momentu aż
jajka będą ścięte tak jak lubisz.
Jajka podałam z tostami.Smacznego!