ßßß
Składniki: (na jedną kanapkę)2 kromki chleba tostowegoplasterek dobrej jakościowo szynki (użyłam szynki ktorą wędzi m. ale nie musi być wędzona)70 g startego sera (użyłam cheddara bo go uwielbiam, w oryginale emmentaler lub gruyere)łyżeczka musztardy Dijonsos beszamelowy:2 łyżki masłałyżka mąkiok 100 ml mlekasólpieprzgałka muszkatołowaWykonanie:Z chleba zrób tosty (w tosterze lub na patelni). Masło roztop w rondlu dodaj mąkę i wymieszaj. Wlewaj mleko stopniowo aż do uzyskania gładkiej konsystencji. Przypraw do smaku. Jedną kromkę posmaruj musztardą, ułóż szynkę i ser. Przykryj drugą kromką polej sosem beszamelowym i posyp odrobiną sera. Wstaw do nagrzanego do 180 stopni piekarnika aż ser się rozpuści i lekko przyrumieni.Smacznego!