ßßß
BeszamelPrint RecipeDanie DodatkiKuchnia Francuska, WłoskaPorcje Czas przygotowania5 porcji 5 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania5 porcji 5 minutCzas gotowania20 minut
BeszamelPrint RecipeDanie DodatkiKuchnia Francuska, WłoskaPorcje Czas przygotowania5 porcji 5 minutCzas gotowania20 minutPorcje Czas przygotowania5 porcji 5 minutCzas gotowania20 minutSkładniki100 g masła100 g mąki(około 4 łyżek)1 l mleka2 łyżeczki soli(do smaku)1 łyżeczka gałki muszkatołowej(do smaku)1 łyżeczka mielonego pieprzu(do smaku)Porcje: porcjiSposób przygotowaniaDo garnka wrzucić masło, mąkę i przyprawy. Mieszać do całkowitego rozpuszczenia masła.Ciągle mieszając (w jedną stronę) dodawać partiami mleko.Należy uważać aby nie przypalić beszamelu. Ciągle mieszając poczekać aż sos się zagotuje. W razie konieczności przyprawić do smaku.Share this Recipe