Pizza z ogromną ilością roszponki, zielonego ogórka i awokado? Ktoś chętny? Pyszna, powiedzmy, że lekka i zdrowa. Smacznego!Składniki :Ciasto :* 15dag świeżych drożdży* szklanka letniej wody* łyżeczka cukru* szczypta soli* 3 łyżki oliwy* pół kilograma mąki pszennej u mnie typ 650Dodatki :* sos pomidorowy* czerwona cebula* tartamozzarella* roszponka* zielony ogórek* awokadoPrzygotowanie :Drożdże rozkruszyć, dodać cukier oraz wodę. Wymieszać i odstawić do wyrośnięcia. Do mąki dodać drożdże, oliwę oraz sól. Wyrobić ciasto aż będzie odchodziło od ręki, gdyby się kleiło dodać oliwy. Odstawić do wyrośnięcia. Rozwałkować na cienko. Przełożyć na blachę. Wyłożyć sos oraz cebulę. Posypać serem i piec w 250 stopniach przez około 15-20 minut. Na upieczoną pizzę wyłożyć roszponkę, plasterki ogórka oraz kawałki awokado. Podawać z sosem czosnkowym .