Wykonanie
Ja dzisiaj świętuję rok mojego blogowania. Był czas lepszy i gorszy. A zaczęłam od przepisu na
biszkopt od mojej mamy i piekę go po dziś dzień - jest najlepszy!Z tej okazji częstuję Was nie
tortem a
ciastem marchewkowym, moim ulubionym, choć nie dietetycznym :)
Składniki :* szklanka startej na tarce o grubych oczkach
marchewki* szklanka pokrojonego w kostkę
ananasa* pół szklanki posiekanych dowolnych
orzechów* 3
jajka* 1/3 szklanki
oleju rzepakowego* łyżka
cynamonu* szklanka
mąki pszennej* pół szklanki
brązowego cukru* łyżeczka
sody oczyszczonej* pół łyżeczki
proszku do pieczenia* szczypta
soliPrzygotowanie :Dokładnie wymieszać suche składniki w jednej misce. Dokładnie połączyć mokre składniki w drugiej. Całość przelać do suchych składników i dobrze wymieszać drewnianą łyżką. Przelać do formy, piec 40 minut 1 80 stopniach. Polać lukrem lub rozpuszczoną
czekoladą.I najważniejsze!
Wyniki konkursu!Nagroda wędruje do Moniki!Dodatkowa niespodzianka wędruje do Emila!Adresy poproszę na maila.Gratulacje!