ßßß
Kwiaty można zrobić dwoma sposobami - układamy plasterki na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, pieczemy je w piekarniku po 20-30 minut w 130 st., najpierw z jednej, później z drugiej strony, a następnie układamy je w foremce na muffiny, aby uzyskać kształt kwiatka. Drugim sposobem jest pieczenie ok. 40 minut w podobnej temperaturze (lub nieco wyższej) już ułożonego ananasa w foremkach.Aby zrobić babeczki najpierw musimy ubić cukier razem z jajkami oraz olejem, a mąkę i inne sypkie składniki przesiać do oddzielnego naczynia.Następnie dodajemy mąkę do mokrej masy i mieszamy. Na koniec dodajemy marchewkę i orzechy.Piekarnik rozgrzewamy do 180 st., a papilotki wypełniamy do 3/4 wysokości ciastem. Pieczemy ok 20 minut do suchego patyczka.Kiedy babeczki już się studzą, możemy zrobić krem. Pamiętajmy, że i śmietana i serek powinny być schłodzone. Najpierw ubijamy śmietanę, pod koniec dodajemy serek i cukier puder (ile dodacie, zależy od Waszych upodobań, babeczki są dość słodkie) i ponownie ubijamy, aż uzyskamy jednolitą masę.Na koniec dodajemy do niej drobno pokrojonego ananasa (tylko miękkie części, środek jest twardy) i mieszamy.W każdej babeczce robimy mały otwór, można to zrobić specjalnym przyrządem do wydrążania muffinek lub takim do wydrążania jabłek lub po prostu łyżeczką.
Każdy otwór wypełniamy kremem, robimy niewielką czapeczkę z kremu na wierzchu naszej babeczki i układamy kwiatek, lekko dociskając.Chłodzimy, aby krem stężał i babeczki są gotowe!Smacznego!