ßßß
Białka ubijamy na pianę z cukrem i stopniowo dodajemy ostudzoną masę miodową, ciągle miksując.Następnie dodajemy przesiane pozostałe sypkie składniki.Na koniec do ciasta dodajemy 3/4 bakalii i mieszamy.Ciasto wlewamy do foremki keksowej (wyłożonej papierem do pieczenia) i pieczemy ok. 30 minut, do suchego patyczka w temperaturze 180 st.Wystudzone ciasto przecinamy na 3 blaty, dokładnie smarujemy powidłami i ponownie składamy.Na samym końcu wykonujemy polewę czekoladową.
Śmietanę zagotowujemy z cukrem i masłem. Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej, następnie stopniowo dodajemy do niej śmietanę, kontrolując konsystencję masy. Ja dodałam nieco mniej śmietany.Masę rozsmarowujemy na cieście, posypujemy pozostałymi bakaliami i ponownie lekko polewamy czekoladą, aby tylko skleić bakalie.Smacznego!