ßßß

Składniki:Naleśniki:2 jajka1 szklanka mleka1 szklanka wodyszczypta soli2 łyżki oleju1 łyżeczka cukruodrobina olejku waniliowego lub śmietankowegomąka - ile zabierze ciasto (u mnie zazwyczaj 1-1,5 szklanki w zależności od suchości mąki)Farsz:1 kostka twarogu (u mnie 280 g)4-5 łyżeczek cukru1/2 łyżeczki cynamonuewentualnie odrobina śmietany jeśli twaróg jest suchy (zazwyczaj pomijam)Sposób wykonania:1. Składniki na naleśniki miksujemy, dodajemy tyle mąki by ciasto miało odpowiednią gęstość, ma spływać z łyżki i jednocześnie pokrywać jej powierzchnię. Smażymy naleśniki.2. Robimy farsz: ser rozgniatamy widelcem, dodajemy cukier i cynamon, mieszamy. Łyżkę farszu nakładamy na naleśnik i smarujemy, składamy w kopertę.3. Podajemy zrumienione na patelni.4. Z podanej porcji wyszło mi 10 naleśników.Smacznego!!!