Mam w domu dużo rozpuszczalnej kawy, a w zasadzie nikt jej nie pije.Nie lubię kawowych ciast, ale chciałam coś na szybko.Nie ma mleka a chciałam muffinki.Mimo to wyszły pycha. Muffinki kawowe w smaku jak orzechowe, i strasznie wilgotne.Nie mieszałam dokładnie ciasta, przez co grudki chyba wyczuwam jako orzechy ;pZa to fotki chyba najbardziej niewyraźne w ostatnim czasie tu..Składniki:szklanka mąki pszennej150 g cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia4łyżeczki kawy rozpuszczalnej (w sumie to więcej bo nie czuć)1 łyżeczka cynamonu1/4 łyżeczki soli1 jajkoszklanka wody (oryginalnie mleka)pół szklanki olejuW misce wymieszać mąkę z cukrem, proszkiem do pieczenia, kawą, cynamonem i solą.W osobnej wymieszać jajko z mlekiem i olejem. Dodać mokre składniki do suchych i lekko wymieszać. Nalać ciasto do formy wysmarowanej tłuszczem. Piec przez trochę ponad 20 min w 190 stopniach.Muffinki bardzo nie rosną. Są w miarę równe.